За Аљона Полињ (MK)

about-me Кристина Берц

Аљона Полињ е наследна вештерка и го поседува дарот на јасновидение. Автор е на магични книги, оракули и единствениот целосен шпил Таро карти во светот. Наследените можности на Династијата на вештерките денес се продолжени во нејзините ќерки. Постарата, Кристина, веќе на 14 години го напишала својот прв магичен труд, книгата «И ми рече Демонот». Аљона Полињ е основач на Меѓународната организација за магија – Империја на Најсилните Вештерки. Таа го проучува универзумот и практикува вештерство. Изворот на сите знаења на Аљона Полињ станал Прапочетокот на сѐ што е живо и неживо, тоа и́ дава можност на вештерката навистина да ја познава материјата, односно, да ги материјализира желбите, без да се дели магијата на националности и правци. Можностите на Аљона Полињ навистина се неограничени. Спроведувајќи го посветувањето во вештерка, Аљона Полињ му дава можност на посветениот да ги црпи знаењата од Прапочетокот.

«Луѓето ја поделиле магијата на националности, бои и религии, станувајќи свештеници на различните Богови, овој јаз на единствениот слој на знаењата не е идеален и не дава можност да се постигне длабочината на магијата», - вели Аљона Полињ.

Аљона Полињ е позната по нејзините сериозни откритија во магијата и вештерството, уникатни искуства. Нејзините ученици веќе ги создаваат своите магични трудови и им помагаат на луѓето. Аљона Полињ била прва која ги открила тајните знаења за структурата на светот. Таа покажала дека нашиот дел од Земјата е чаша, раскажала за кожурецот и неговото намалување, за Чинот на Жената и уште многу други знаења откриени се од страната на Аљона Полињ, кои денес им се достапни на луѓето.

Об Империи Сильнейших Ведьм Отзывы

Пресс-центр / СМИ о нас Контакты